Möjligheternas Hus

Möjligheternas Hus är en ideell verksamhet som ägs av Stockholms distrikt av IOGT-NTO. Verksamheten har funnits sedan 2003 och syftar till att erbjuda meningsfull arbetsträning och praktik till människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Oftast har människorna en missbruksbakgrund.

Arbetsplatsen är knuten till den second hand verksamhet som Möjligheternas Hus huserar. Varje individ får arbeta med det som hen är intresserad av, till exempel textil, cyklar, böcker möbler. Det handlar om att sortera inkomna varor, i vissa fall laga dem och sedan arbeta med att lägga ut dem till försäljning. Vissa arbetar också med hemkörning eller att hämta varor till butiken.

Visionen för Möjligheternas hus är att alla de viktiga behoven hos arbetslösa ska tillgodoses på ett och samma ställe: utbildning, socialt stöd och arbetsträning ryms i ett hus som har undervisningslokaler, verkstadsutrymmen och kontor. Genom att till exempel starta med en gemensam frukost försäkrar vi oss om att alla är på plats men ger också utrymme för fasta rutiner och social umgänge.

Verksamheten är icke vinstdrivande och eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten.

Öppettider
(avvikelser förekommer vid helgdagar)

Torsdagar 12 – 18
Begagnade cyklar 12 – 16

Fredagar 12 – 18
Begagnade cyklar 12 – 16

Lördagar 11 – 16

Inlämningen är öppen alla helgfria vardagar klockan 8 – 16 och lördagar klockan 11 – 15. Vill du boka hämtning eller lämning av leveranser så ring 0762-12 81 96 helgfria vardagar klockan 8 – 12.

Kontaktperson

Möjligheternas Hus styrs av en styrelse som har utsetts av distriktsstyrelsen för Stockholms distrikt av IOGT-NTO. Kontaktperson är Kjell-Ove Oscarsson som nås på  kjell-ove.oscarsson@iogt.se.

Du kan också läsa mer om Möjligheternas Hus på deras egna webbsida eller i en artikel från 2014 som tidningen Accent skrev.

Besök också gärna Möjligheternas Hus på deras Facebook-sida för att se vad som finns i butiken just nu!

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00